Nozares aktualitātes 2024.gada 17.oktobrī

👨🏻‍🌾 Ukrainas pārdevēji otrdien ziņoja, ka izmaksas par pārvadājumiem ar “Coaster” un “Handysize” kuģiem ir pieaugušas par 2 USD/t, salīdzinot ar pagājušās nedēļas cenām. Tāpēc trešdien Ukrainas pārdevēji izmantoja situāciju saistībā ar “Panamax” kuģu plašo piedāvājumu pārvadājumu tirgū, lai sūtītu pārtikas kviešus uz Dienvidaustrumāziju, tādējādi izvairoties no lielākām izmaksām par mazāku kuģu izmantošanu Pivdenijas, Odesa un Čornomorskas ostās. Tomēr pircēji Dienvidaustrumāzijā izrādīja reakciju par cenu kāpumu Melnās jūras reģiona tirgū par kuģī iekrautu preci (FOB). Līdz ar to pirmo reizi piecu tirdzniecības sesiju laikā pieauga zemāka proteīna pārtikas kviešu cenas uz CFR nosacījumiem Dienvidaustrumāzijā. Ukrainas 11,5% proteīna kviešu cenas piedāvājumi piegādēm novembrī palielinājās par vairāk nekā 5 USD/t, trešdien pārsniedzot 270 USD/t uz CFR nosacījumiem Indonēzijā un arvien vairāk tuvojoties Austrālijas jaunās ražas kviešu cenu decembra līmenim.

👨🏻‍🌾 Konkurence Ziemeļeiropā sāka mazināties. Trešdien 11,5% proteīna kvieši no Vācijas un Baltijas valstīm ar 6 EUR/t atlaidi no Prīzes biržas decembra nākotnes līgumu cenas bija arvien grūtāk pieejami.

👨🏻‍🌾 Francijas kvieši Marokā uz CFR nosacījumiem saglabāja savu konkurētspēju. Taču līdz ar to, ka nākamā mēneša valsts atlaide būs skaidrāk zināma tikai aptuveni pēc nedēļas, importētāji joprojām vilcinājās ar novembra pasūtījumiem. Tikmēr fiksētas cenas darījumu tirgū Krievijas pārdevēji izmantoja izdevību piedāvāt 11,5% proteīna kviešus virs 250 USD/t uz CFR nosacījumiem. Līdz ar to Krievijas kvieši atkal bija lētāki par Eiropas Savienības graudiem, kam pēdējoreiz tika piedāvāta 8 līdz 10 USD/t prēmija pie Parīzes biržas nākotnes līgumu cenas.

👨🏻‍🌾 Tiek prognozēts, ka Ķīnas vietējā tirgū līdz 2024. gada pēdējam ceturksnim būs zems importa apjoms. Oktobrī cenas vietējā tirgū pieauga un varētu turpināt nostiprināties, ja valstij piederošās kompānijas turpinās iepirkt vietējos kviešus rezervēm.

Latest Posts

Nozares aktualitātes 2024.gada 15.oktobrī

👨🏻‍🌾 Pagājušajā nedēļā pēc Krievijas pārstrādātāju un eksportētāju stingra pieprasījuma, kā arī saistībā ar pastāvīgi sausiem laikapstākļiem valsts Eiropas daļā un

Nozares aktualitātes 2024.gada 14.oktobrī

👨🏻‍🌾 Piektdien, 11. oktobrī, Krievijas 12,5% proteīna kviešu cenas un īpaši pieprasījums pēc tūlītējas piegādes saglabājās stabils. Cenas varētu rast turpmāku